Friday, April 15, 2011

odrzavanje svjeze tetovaze

Nakon 5 sati posle tetoviranja, skinuti foliju te tattoo dobro oprati tecnim sapunom i mlakom vodom i dobro obrisati (za brisanje najbolje koristiti kuhinjske ubruse) zatim na suhu kozu nanijeti sto tanji sloj BEPANTEN ILI PANTENOL MASTI, i ponovo staviti foliju. Pranje i mazanje ponavljati 3x na dan narednih 10 dana. U prva tri dana potrebno je posle mazanja stavljati cistu foliju foliju preko tetovaze. Nakon 3 dana folija se vise ne stavlja a tetovaza pocinje da svrbi i da se guli. U tom periodu izbjegavati: cupkanje i cesanje tetovaze.
 U toku cijelog perioda zarastanja tetovaze treba takodje izbjegavati jaca znojenja, prasinu i zadimljene prostore, suncanje i solarijum, kupanje u moru, jezeru i sl. nosenje neciste gardarobe preko tetovaze.
Ovo je naravno osnovni postupak koji se podrazumijeva u prvih 10 dana, ali ako hocete da vam tetovaza izgleda lijepo i jos mnogo godina poslije trebali bi ponekad posle tusiranja utrljati mlijeko za tijelo, zatim , u ljetnim mjesecima, pogotovu u toku suncanja tetovazu bi trebali namazati sa kremom za suncanje koja ima sto visi zastitni faktor. Ne zaboravite da je briga o tetovazi u sustini briga o kozi, koliko dugo budemo pazili na svoju kozu toliko dugo ce i tetovaza izgledati lijepo.

No comments:

Post a Comment